Category: Vaje in usposabljanja

Meddruštvena operativna taktična vaja

V petek, 24. 3. 2023, smo skupaj z PGD Gaberke in PGD Topolšica izvedli meddruštveno operativno taktično vajo, ki so jo pripravili PGD Gaberke. Na vaji je sodelovalo skupaj 40 operativnih gasilcev z 9 vozili. Predpostavka je bila, da je prišlo do požara v stanovanjskem objektu, notri pa sta bili ujeti 2 osebi. Spodaj prilagamo …

Continue reading

Meddruštvena vaja na kmetiji Arzenšek

V sredo, 14. 9. 2022 smo na kmetiji Arzenšek v Šoštanju izvedli meddruštveno vajo, na kateri sta poleg nas sodelovali tudi PGD Topolšica in PGD Gaberke. Predpostavka vaje je bila, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju, ki se je razširil na stanovanjsko hišo in na sosednji objekt vile Lučka, izvedeno pa je bilo …

Continue reading

Vaja v Termoelektrarni Šoštanj

V četrtek, 7. 4. 2022 ob 19:00 uri, je v Termoelektrarni Šoštanj potekala operativno taktična vaja. Izvedli smo jo skupaj s PGD Lokovica, s predpostavko, da je prišlo do požara in razlitja nevarnih tekočin. Spodaj prilagamo nekaj slik.

Operativni četrtek

V četrtek, 6. 8. 2020 se je operativna enota po dvotedenskem premoru zaradi dopustov spet sestala in  opravila nekaj relacijskih voženj ter pregled in preizkus opreme. Spodaj je nekaj fotografij iz preizkusa vozila GVV-1 Sprinter.

Tečaj za gašenje požarov v naravnem okolju – GNO

V preteklem 14 dnevnem obdobju je 5 naših članov opravilo tečaj za gašenje požarov v naravnem okolju (GNO), ki je potek v Sežani v sklopu izobraževanja GZS. Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij.