Category: Delovne akcije

Operativna vaja na Grmovem vrhu

V sredo, 26. 4. 2023, smo skupaj s PGE in PGD Velenje izvedli operativno vajo na napravi za pripravo pitne vode na Grmovem vrhu. Predpostavka vaje je bila, da je prišlo do uhajanja klora. Pomembno je, da znamo v primeru takšne intervencije pravilno in korektno posredovati, ker lahko klor povzroči veliko škode. Namen vaje je …

Continue reading

Dimniški požar v Florjanu

V nedeljo, 23. 4. 2023 ob 11:50 smo bili obveščeni o dimniškem požaru v Florjanu. Ob prihodu smo kraj zavarovali ter očistili in pogasili tleče saje. Na koncu smo dimnik in objekt pregledali s termovizijsko kamero.

Požarna straža AMTK Rally Velenje 2021

V soboto, 29. 5. 2021, se je v Šoštanju in okolici odvijal 36. AMTK Rally Velenje, kjer smo mi izvajali požarno stražo v coni za točenje goriva. Udeležili smo se ga z 2 voziloma in 7 gasilci. Prilagamo nekaj slik iz dogodka.

Operativni četrtek

V četrtek, 6. 8. 2020 se je operativna enota po dvotedenskem premoru zaradi dopustov spet sestala in  opravila nekaj relacijskih voženj ter pregled in preizkus opreme. Spodaj je nekaj fotografij iz preizkusa vozila GVV-1 Sprinter.

Dan odprtih vrat

V soboto, 26. 10. 2019 smo za občane pripravili dan odprtih vrat, kjer so si lahko ogledali našo tehniko, opremo in vozila. Za najmlajše smo pripravili igro, pri kateri so reševali kužka iz zadimljene hiške. Vsem smo ponudili tudi brezplačni servis gasilnih aparatov. Prilagamo nekaj fotografij.