Category: Intervencije

Neurje 13. 7. 2023

V četrtek, 13. 7. 2023 je po naši dolini pustošilo neurje. Naše društvo je bilo ta dan proženo na 2 intervenciji. Najprej je zgodaj zjutraj močan veter razkril del ostrešja v Ravnah. S pomočjo avtolestvije smo odkriti del strehe pokrili nazaj. Popoldne pa smo bili obveščeni še o zamašenem jašku zaradi naraslega hudournika. Jašek smo …

Continue reading

Poplavljeni kletni prostori

V torek, 4.7.2023 zjutraj, smo bili obveščeni o poplavljenih kletnih prostorih v hiši v Ravnah. Ko smo prišli na kraj, smo opazili, da je v kleti približno 20cm vode. S potopnimi črpalkami smo večino vode prečrpali iz kleti, preostanek pa smo še posesali s sesalcem za vodo.

Sum na puščanje plina

V nedeljo, 18. 6. 2023 ob 15:07, smo bili obveščeni o vonju po plinu v stanovanjskem objektu. Ob prihodu na kraj smo iz objekta umaknili 5 oseb, pregledali in prezračili prostore ter umaknili plinsko jeklenko.

Požar v mansardi stanovanjske hiše

V petek, 16. 6. 2023 ob 19:39 uri, smo bili obveščeni o požaru v mansardi v Florjanu. Skupaj s PGD Topolšica smo požar pogasili, prostore smo pregledali s termo kamero ter jih prezračili. Požar je uničil mansardno stanovanje.

Dimniški požar v Florjanu

V nedeljo, 23. 4. 2023 ob 11:50 smo bili obveščeni o dimniškem požaru v Florjanu. Ob prihodu smo kraj zavarovali ter očistili in pogasili tleče saje. Na koncu smo dimnik in objekt pregledali s termovizijsko kamero.