Gasilski koledar člani B – dobrodelna akcija!

Mogoče nismo najlepši, smo pa pripravljeni vedno in povsod pomagati!

Boštjan Škrbot, Dani Slemenšek, Sebastjan Pečečnik, Vojko Bricman, Milan Roškar, Beno Ovčar, Marko Vertačnik, Mario Boj in Aleš Švarc smo člani desetine B, ki smo v letošnjem letu osvojili 1. mesto na občinskem tekmovanju. Odločili smo se, da ob koncu leta naredimo svoj koledar in si s prodajo poskušamo zagotoviti nekaj sredstev s katerimi bi si nabavili enotna oblačila.

V torek, 7. oktobra smo se ob 16:00 uri zbrali v gasilskem domu Šoštanj, z namenom, da opravimo fotografiranje za koledar. Ravno, ko smo bili zbrani je zazvonil pozivnik na katerem se je izpisalo »Nesreča v gozdu, Skorno pri Šoštanju 28«. Vsi, ki tekmujemo v članski desetini B, smo tudi aktivni operativni gasilci, zato smo v trenutku pozabili na fotografiranje in se nemudoma odpravili na intervencijo. Ko smo prišli na kraj dogodka smo ugotovili, da je pri podiranju dreves na delavca padlo drevo in ga hudo poškodovalo. Skupaj z gasilci iz PGD Velenje smo nudili prvo pomoč poškodovanemu, zavarovali kraj dogodka, ter nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Velenje pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila, s katerim je bil nato pripeljan v Splošno bolnišnico Celje.

Težko je, kadar se komu zgodi nesreča, še težje pa je, če se nesreča zgodi nekomu, ki ga poznaš in, ki ti je blizu. In prav to, se je zgodilo tokrat. V nesreči se je hudo poškodoval naš znanec, prijatelj, sovaščan Klemen Mikek – Emč. Poškodbe, ki jih je utrpel so bile zelo hude in samo hitremu odzivu vseh, ki smo sodelovali na intervenciji in strokovnemu osebju Bolnišnice Celje se gre zahvaliti, da je poškodovani, kljub temu, da je bil kar 17 dni v komi, nesrečo preživel. Žal ne brez posledic, saj so mu morali, zaradi hudih poškodb amputirati desno nogo.

Klemen – Emč, ki je vseskozi trdo, predvsem pa s srcem delal in garal na domači kmetiji, je naenkrat postal invalid, kar ga je postavilo pred veliko in zahtevno preizkušnjo. Zdravljenje bo dolgotrajno, potrebna pa bo tudi proteza, ki mu bo poskušala nadomestiti izgubljeno nogo.

Naključje je hotelo, da smo bili, zaradi fotografiranja za koledar ravno v času nesreče v gasilskem domu in smo lahko kar se da hitro odšli na pomoč, ni pa naključje, da smo se vsi skupaj v en glas odločili, da bomo sredstva od koledarjev v celoti namenili družini Mikek, za pomoč pri nadaljnjem zdravljenju njihovega očeta Klemna – Emča.

Mi smo pripravljeni dati več, kot samo pomagati v intervenciji, vabimo pa tudi vas, da se pridružite naši akciji in z nakupom našega koledarja, skupaj pomagamo družini Mikek. Naredimo vsi skupaj nekaj dobrega in sebi in drugim polepšamo praznične dni, ki so pred nami.

Cena koledarja je 10 EUR, lahko pa prispevate tudi več. Koledarji so na voljo pri vseh članih desetine B, prav tako pa je koledar možno kupiti vsak dopoldan v gasilskem domu Šoštanj, ali pa ga naročiti po elektronski pošti: pgd.sostanj@gmail.com

file-page1  file-page12file-page13